Referenser

Läs vad några våra kunder säger om våra produkter genom att klicka på tabbarna nedan.

Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 163 butiker och varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc – en av Europas största återförsäljare av hemelektronik. Alla inköp sker på Nordisk basis och produkterna samlas i deras nordiska distributionscenter i Jönköping. Distributionscentret mäter imponerande 100.000 kvadratmeter (närmare 14 fotbollsplaner) och försörjer Elkjøp-koncernens 289 varuhus i Norden med varor.

Elgigantens Nordiska distributionscenter i Jönköping har investerat i Maxons Containrar.

Teamledare för fastighet och underhåll Joacim Lindström berättar att de är mycket nöjda med containrarna då de är mycket kraftiga, stabila och driftsäkra, containrarna är tysta då det inte är någon resonans i dem, de håller betydligt bättre än andra containrar. Elgiganten har inte reparerat någon av containrarna sedan de köpte den första i maj 2016. Containrarna är stabila och kraftiga med bra kantskydd så det blir inga skador på containern.

Joacim uppskattar mycket att containern är säker att hantera, truckföraren behöver aldrig lämna trucken under hela tömningsprocessen. Joacim säger också att containrarna har mycket smart mekanik och den är mycket lätt att tömma samt att den rymmer betydlig mer då den inte har någon ”skidbacke” i botten. Han ser det som positivt att containern är rektangulär då den inte sticker ut där det är trångt.

Joacim Lindström säger att de troligtvis kommer att skaffa fler Maxon containrar i framtiden.

Apex Materialhantering i Jönköping har levererat Maxon containrarna.

Tre D Mekaniska AB i Vilshult har lång erfarenhet av legoarbeten med laserteknik och är legoleverantör av plåtdetaljer i de flesta material samt montering och packning av mer komplexa enheter.

Tre D Mekaniska AB har investerat i två stycken Maxon bottentömmande containrar.

Pär Johannisson berättar att de använder containrarna för skrothantering. De uppskattar Maxon containrarna för dess slitstyrka, lätthet och smidighet att hantera och att de aldrig behöver repareras.

Tre D Mekaniska kommer att investera i fler Maxon containrar.

Knauf i Åhus tillverkar mycket mer än gips. De utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer ett komplett produktprogram för rumsavskiljning.

Knauf är en återkommande kund till Maxon bottentömmande containrar. De har bl.a. en container som har bottentätning och lock.

Företaget är mycket nöjda med containrarna då de är mycket lätta att hantera, tål stor belastning, behöver inga reparationer, är stabila och  robusta.

Maxon BD containrar rymmer betydligt mer än en konventionell container och Knauf behöver då inte tömma lika ofta.

Knauf tömmer sina containrar upp till 20 gånger per dag och sparar mycket tid då det har förenklat tömmningsrutinerna på ett mycket positivt sätt.

Knauf är mycket positiva till Maxon containern och har planer på att investera i fler Maxon BD containrar.

Göstas Truckuthyrning är ett gammalt gediget företag i Göteborg. Det grundades av Gösta Larsson redan 1960. Till sin hjälp hade han sönerna Ronny och Göran. Göstas drivs numera av 3:e generationen, Stellan Larsson.

Göstas truckar använder Maxon bottentömmande containrar.

Tibnor är en modern distributör av stål och metaller till den nordiska industrin. Genom att se till att deras kunder har rätt produkter, till rätt plats, vid exakt rätt tillfälle gör de skillnad och bidrar till deras framgång.

Tibnor har investerat i ett flertal Maxon bottentömmande containrar. Tibnor är mycket nöjda med containrarna då de är stabila och säkra.

AB Heinz Nilssons Plåtbearbetning är ett fristående stålservicecenter som grundades av Heinz Nilsson 1982. Företagets affärsidé är att spalta och klippa tunnplåt, aluminium och rostfritt från coils.

Hnp är mycket nöjda med Maxon BD containers och använder sedan 5 år tillbaka enbart denna typ av container, företaget har i nuläget 25st BD containers. Det är tack vare Hnp’s tuffa krav och behov av en säker, lättömd och framförallt hållbar container som idén till BD containern uppstod.

Enligt Hnp’s ägare Heinz Nilsson tjänar företaget 200 000-300 000:- om året på att använda Maxon BD containers, tack vare minskat maskinstillestånd då containern rymmer mer än andra, går snabbare att tömma och framförallt inte behöver tas ur produktion för att repareras eller bytas ut.

Hnp kommer att investera i ytterliggare 5st BDcontainers eftersom verksamheten växer.

BK Produkter är din självklara och kompletta partner vad gäller helhetslösningar i tunnplåt. Från idé till färdig produkt med precision i varmvalsad, kallvalsad eller galvad plåt; stål, aluminium, rost­ fritt, koppar eller aluzink.

BK Produkter har investerat i Maxon BD Container och är mycket nöjda med containern då den är smidig, säker och mycket lätt att hantera.

BK Produkter har planer på att investera i fler Maxon BD Container.